Regisseur Sine Plambech aanwezig bij vertoningen Heartbound

De Deense filmmaker en antropoloog Sine Plambech komt naar Nederland. Ze zal aanwezig zijn bij de publieksvertoningen van de documentaire Heartbound, die zij maakte in samenwerking met haar man Janus Metz (Armadillo, Borg McEnroe), in Rialto (10 december) en De Balie (11 december). Kaarten voor deze vertoningen zijn nu in de verkoop.

Plambech en Metz leerden elkaar kennen toen zij ruim tien jaar geleden aan de documentaire begonnen. Zoals Metz sprak tijdens de première van de film in Toronto: ‘A film made with you, in love and about love’. Heartbound werd op het internationale filmfestival van Zurich bekroond met de prijs voor beste documentaire.

Heartbound
In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. Die opmerkelijke trend startte 25 jaar geleden toen Sommai, een voormalige Thaise prostituée, trouwde met Niels uit Jutland. Sindsdien koppelt Sommai eenzame Jutse mannen aan arme Thaise vrouwen uit haar woonplaats.
De bekroonde regisseur Janus Metz (Armadillo, Borg McEnroe) en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende kroniek over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

De Filmkrant interviewde Janus Metz en Sine Plambech tijdens IDFA. Lees dat interview hier terug.

Foto (c) Aphinya Jatuparisakul