Speciale vertoningen Those Who Feel the Fire Burning

Those Who Feel the Fire Burning, geregisseerd door Morgan Knibbe zal vanaf 7 mei in de filmtheaters te zien zijn.
Wie echter niet alleen de film wil zien, maar ook de behoefte heeft actief op het actuele onderwerp van de film in te gaan, kan zich in de handen wrijven met de vele speciale (voor)vertoningen die zijn georganiseerd. Zie hieronder voor het programma tot nu toe.

3 MEI : SSBA Salon, de Culturele Deeltjesversneller van de Stadschouwburg Amsterdam; speciale voorpremière in de koningklijke foyer. Regisseur Morgan Knibbe zal in gesprek gaan met Wotienke Vermeer.
4 MEI : Filmhuis de Spiegel (Heerlen); speciale voorpremière in samenwerking met VLot, Amnesty International en Heerlen Mondiaal.
6 MEI : De Balie ism Cinema Delicatessen (Amsterdam); speciale voorpremière, voorafgegaan door een debat over de problematiek. Hoe kunnen we komen tot een oplossing die zowel humanitair als politiek gezien werkbaar is? Aanwezig is onder anderen Italië-correspondent Eveline Rethmeier, die voor Nieuwsuur en RTL verschillende reportages maakte over de vluchtelingenproblematiek in de wateren rondom Italië. Gespreksleider is Karel Smouter, die voor De Correspondent schrijft over migratie en mensenrechten. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt.
9 MEI : Filmtheater ’t Hoogt (Utrecht); speciale vertoning met o.a. nagesprek Judith Sargentini (GroenLinks).
12 MEI : LUX (Nijmegen) i.s.m. Radbout Universiteit; speciale vertoning met debat. Na afloop gaat Morgan Knibbe met Carolus Grütters, onderzoeker aan het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit, in gesprek over de vluchtelingenproblematiek. Sheku, een vluchteling uit Sierra Leone die nu wordt opgevangen in Nijmegen, komt vertellen over zijn persoonlijke ervaringen als vluchteling.
13 MEI : EYE (Amsterdam); Speciale vertoning, talkshow met als gast Morgan Knibbe. Na afloop van de talkshow zal Those Who Feel the Fire Burning worden vertoond.