A Way To B

Nederland, 2022, 96'

Lichamelijk (en sommige verstandelijk) gehandicapten maken deel uit van het Catalaanse geïntegreerde dansgezelschap La Troca. Ze verbinden hun individuele verhalen en bestrijden hun lot in choreografieën en performances. Een ‘dansdocumentaire’ over het wonder van de mens.

IDFA, 2022

Trailer

A Way to B is een documentaire over het flamboyante, Catalaanse danscollectief Liant La Troca, geleid door danser en choreograaf Jordi Cortés Molina. De hybride film, waarin documentaire en dans voortdurend in elkaar over lopen, volgt verschillende dansers van de groep terwijl ze hun individuele verhalen vormgeven in performances. Deze dansers hebben een lichamelijke beperking: de een loopt in een stalen korset, de ander is spastisch. Sommige artiesten zitten in een rolstoel, de een heeft één been, de ander heeft helemaal geen benen, is blind of ziet elke dag een beetje minder.

Sensuele, uitbundige en provocerende choreografieën wisselen elkaar af in het theater, een plein, een bos, een huiskamer. Tegelijkertijd geven de dansers openhartige inzichten in de uitdagingen van het dagelijks leven. A Way to B biedt een ongewone kijk op menselijke veerkracht en liefde en is zo een hartveroverend pleidooi voor inclusiviteit.

In samenwerking met Mokum Filmdistributie.

Share

Festivals & Prijzen

IDFA 2022
Wereldpremière

Credits

Regie
Jos de Putter, Clara van Gool
Camera
Jordi Cortés Molina
Producent
DOXY Films
Co-producent
Dieptescherpte bv

Kijkwijzer

  • alle leeftijden