Beyond the Game

“Hartverscheurend is de enorme eenzaamheid die aan het spel op hoog niveau ten grondslag ligt.” – Trouw

“Een vlekkeloos gemaakte film.” – de Volkskrant

“Adembenemende documentaire…” – Het Parool

Meer dan 10 miljoen gamers wereldwijd spelen Warcraft. Ze spelen tegen elkaar op internet, maar ook tijdens drukbezochte kampioenschappen. De beste spelers zijn de idolen en de rolmodellen van een jonge generatie gamers.

Beyond the Game is een western in cyberspace. De film volgt twee supersterren uit de gamecultuur tijdens de aanloop naar het wereldkampioenschap waar ze de wereldtitel zullen betwisten.
Sky is een Chinese held, Grubby komt uit Nederland. Beide professionals zijn eerder wereldkampioen geweest en immens populair onder gamers. De twee vertegenwoordigen verschillende culturen. Sky is Human, Grubby speelt Orc en daarmee hebben ze ook een verschillende speelstijl. Grubby een mooispeler, Sky een harde werker.

En dan is er de levende legende MadFroG uit Zweden. Hij was in 2003, een eeuwigheid geleden in de gamecultuur, de beste van de wereld. Hij ging min of meer ten onder aan zijn bestaan als profspeler in Korea.

Jos de Putter noemt zijn nieuwe film ‘Camus voor teenagers’.
Beyond the Game toont de weg naar de top en de onsterfelijke roem in de cyberwereld, maar ook de offers die daarvoor gebracht moeten worden. De film is opgezet als een western. De spanning loopt op als de shoot out, het wereldkampioenschap, nadert.

Beyond the Game is te beschouwen als de opvolger van De Putters Solo, de wet van de favela (winnaar van de Joris Ivens-award 1994) waarin de dromen van tienjarige voetballertjes uit de Braziliaanse sloppenwijken centraal stonden. Deze keer gaat het over de strijd in de cyberwereld, tussen adolescenten die de pioniers van een nieuwe wereld zijn.

Share

Kijkwijzer

  • 6 jaar
  • angst