Club Zeus

“Nederlands meest getalenteerde regisseur David Verbeek legt de ziel van zijn postmoderne generatie stukje bij beetje bloot.”
★★★★
– de Filmkrant

“David Verbeeks beste film tot nu toe… De ultieme neoliberale nachtmerrie, waarin liefde -niet lust, echte liefde- een consumptieartikel is.”
★★★★
– NRC Handelsblad/NRC next

“Even betoverend als duister… Stemmig drama over een nachtclub vol betaalde gesprekken.”
– de Volkskrant

Club Zeus vertelt het verhaal van twee professionele hostboys in Shanghai. Deze jongens werken in een zogenaamde hostclub, waar iedere avond vrouwen komen die behoefte hebben aan gezelschap, aandacht, een gesprek, liefde. Hostboys zijn professionele hartendieven, wiens doel het is ervoor te zorgen dat de vrouwen blijven terugkomen en soms tienduizenden euro’s aan champagne en feesten uitgeven. Leonardo is zo’n host, een ingetogen jongen wiens dag begint als de nacht valt en eindigt als de zon weer opkomt.

Op een dag staat Sly (27) voor zijn deur. Sly, ooit de best verkopende host, is teruggekomen om Leonardo ervan te overtuigen te stoppen met hosten. Maar de eigenaresse van de club laat haar jonge talent niet zomaar gaan en Sly besluit nog één keer als host te werken om zo Leonardo uit te kopen.
Maar als Jade, een prachtige jonge vrouw die als hostess in een club elders in de stad werkt, op het toneel verschijnt, wordt duidelijk waarom Sly een jaar geleden verdween. En ook deze keer raken de hosts gevangen in een spinnenweb van hun eigen verhalen, leugens en gespeelde emoties en raken ook zichzelf kwijt.
Regisseur David Verbeek (R U There) schoot de film ‘guerilla style’ in Shanghai met een Chinese cast en crew.

Club Zeus won op het IFFR 2011 de Return of the Tiger Award.

Share

Kijkwijzer

  • alle leeftijden