De keuze van mijn vader

Nederland, 2017, 79'

In De keuze van mijn vader (My Father’s Choice) probeert Yan Ting Yuen (Het geheim van de HEMA) toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder in Maastricht, en zijn familie.

IFFR, 2017

Trailer

In De keuze van mijn vader (My Father’s Choice) probeert Yan Ting Yuen (Het geheim van de HEMA) toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder in Maastricht, en zijn familie. Hierbij komt ze er achter dat deze onlosmakelijk is verbonden met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China. Zoals de hongersnood in de jaren vijftig, de Culturele Revolutie in de jaren zestig en de exodus naar het Westen in de jaren zeventig.

Er ontrolt zich een verhaal waarin voortdurend de verhouding tussen het individuele en het collectieve, tussen de kleine persoonlijke belevenissen en de grote wereldgeschiedenis op scherp staat. De keuzes van de vader lijken rationeel en onontkoombaar met het oog op de grote veranderingen. Migratie naar een betere plek elders lijkt logisch. Maar is het uiteindelijk echt altijd beter om weg te gaan dan te blijven? Valt er wat te kiezen? Wie of wat bepalen uiteindelijk de keuzes in je leven?

Share

Festivals & Prijzen

IFFR 2017
Wereldpremiere

Credits

Regie 
Yan Ting Yuen
Camera
Reinout Steenhuizen
Editing
Noud Holtman
Geluid
Mark Glynne
Muziek 
Alex Simu
Producent
Iris Lammertsma en Boudewijn Koole, Witfilm

Kijkwijzer

  • 12 jaar
  • angst
  • geweld