Genesis 2.0

Zwitserland, 2018, 113'

Op zoek naar slagtanden vinden waaghalzen een hele mammoet in de ontdooiende Siberische permafrost. Is de soort met het DNA uit dit karkas weer tot leven te wekken?

Sundance, 2018
IDFA

Trailer

Op de Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee zoeken jagers naar de slagtanden van uitgestorven mammoeten. De Siberiërs wagen hun leven voor de zoektocht naar het ivoor, dat voor exorbitante prijzen wordt verhandeld. Bij toeval stuiten ze in het permafrost op een uitzonderlijk goed geconserveerd karkas, compleet met bloed en vacht. Dát wekt de interesse op van wetenschappers op het gebied van genetica. Zij dromen ervan het prehistorische dier weer terug tot leven te wekken, een real life Jurrassic Park. Een herrezen mammoet is een volgende stap in de nieuwe, grootse technologische revolutie. Onze wereld staat op het punt te veranderen…

Genesis 2.0 van Christian Frei (War Photographer, Space Tourists) en Maxim Arbugaev is een prikkelende documentaire over de geheimen en mysteries die verborgen liggen in de natuur en de fundamenteel verschillende ideeën over de schepping en de rol van de mens daarin. Op het Sundance Film Festival werd Genesis 2.0 bekroond met de Speciale Juryprijs voor het camerawerk.

———————————

Niet te zien op CineDeli.

Share

Festivals & Prijzen

Sundance 2018
Special Jury Award for Best Cinematography
IDFA

Credits

Regie
Christian Frei
Coregie 
Maxim Arbugaev
Camera 
Maxim Arbugaev en Peter Indergand
Montage 
Thomas Bachmann en Christian Frei
Muziek 
Max Richter en Edward Artemyev
Productie 
Christian Frei en Maxim Arbugaev

Kijkwijzer

  • alle leeftijden