I Am a Woman Now

Nederland, 2012, 85'

Glansrijke documentaire die de eerste generatie transseksuelen portretteert. Zij die zich in de jaren 1950-1960 lieten ombouwen op Casablanca blikken terug op hun leven en de impact van hun zoektocht naar identiteit.

IDFA, 2011

Trailer

I Am a Woman Now portretteert vijf transseksuele vrouwen op leeftijd, die allen door dezelfde ‘wonderdokter’ Georges Burou werden geopereerd in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Niemand wist precies wie deze dokter was, maar zijn naam verspreidde zich snel over de hele wereld. Deze vrouwen riskeerden hun leven in de hoop op een nieuw, beter leven. Zolang deze ‘patiënten’ betaalden, werden er geen vragen gesteld in de kliniek van Burou in Casablanca, Marokko.

Regisseur Michiel van Erp (Beatrix Majesteit, Angst, Pretpark Nederland) toont de vijf vrouwen in hun huidige levens. De beroemde Franse Bambi, die als één van de eersten werd geopereerd in Casablanca. De Belgische Corinne, die haar grote geheim uiteindelijk deelt met een goede vriendin. De Nederlandse Colette, die tot voor kort het leven leidde van een doodgewone huisvrouw. De flamboyante Britse April, die herinneringen ophaalt met de zoon van dokter Burou. De Duitse Jean, die haar hele leven heeft geworsteld met haar identiteit. Zij blikken terug in de herfst van hun leven. Voelen deze pioniers zich volledig vrouw, en heeft het hen de verwachte voldoening gebracht?

Share

Festivals & Prijzen

IDFA 2011

Credits

Regie
Michiel van Erp
Camera
Mark van Aller
Montage
Hinne Brouwer
Geluid
Rob Dul
Muziek
Louis ter Burg
Producent
Monique Busman en Michiel van Erp, De Familie

Kijkwijzer

  • alle leeftijden