Huren

Inner Landscape

Nederland, 2019, 91'

Muziekfilm-veteraan Frank Scheffer maakte een boeiende documentaire over de ontstaansgeschiedenis van kameropera Si fan.

IFFR, 2019
Silk Road Film Festival, 2019
Holland Festival, 2021

Trailer

Documentaire over de totstandkoming van de kameropera Si Fan, die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing. In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. “Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart”, vertelt Guo tegen Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, die hem in China komt opzoeken om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera. Ook Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, komt aan het woord in deze zeer zorgvuldige film over de verschillen tussen Oost en West, traditie en de moderne tijd.

Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik, waarvan het eerste deel Gozaran – Time Passing, over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, in 2011 op het IDFA in première ging. In 2015 maakte regisseur/producent Frank Scheffer reeds een ‘work in progress’ onder dezelfde naam.

 

Share

Festivals & Prijzen

IFFR 2019
Silk Road Film Festival 2019
Documentary Film of the Year
Holland Festival 2021

Credits

Regie
Frank Scheffer
Scenario
Frank Scheffer
Camera
Melle van Essen, Joewi Verhoeven, Benito Strangio, Jean Cournet & Frank Scheffer
Montage
Menno Boerema, Theo Raben, Jos Driessen & Frank Scheffer
Muziek
Guo Wenjing
Producent
Niek Koppen, Jan de Ruiter (Selfmade Films), Pieter van Huystee (Pieter Huystee Film & TV), Jia Zhao (Muyi Film)

Kijkwijzer

  • alle leeftijden