Leaving Mandela Park

“vooral de moeite waard door het prachtige, lyrische camerawerk van Melle van Essen… in zijn close-ups wordt de hoop van een hele generatie vastgelegd.” – het Parool

“sfeervol camerawerk… een hoopgevend beeld van een ogenschijnlijk kansloze gemeenschap.” – de Telegraaf

“een zeer intrigerende inkijk in een samenleving die nog duidelijk niet helemaal op orde is.” – Algemeen Dagblad

“hoopvolle verfilming” – Movie2Movie

Een caleidoscopische documentaire over de townships in Zuid-Afrika, waar we de verhalen volgen van kinderen met een bijzondere drive om met behulp van muziek en dans te ontsnappen uit hun grauwe dagelijkse werkelijkheid.
Siseko vlucht uit het huis om aan mishandeling te ontkomen en wil een beroemde operazanger worden. Cynthia woont ineen wijk waar gangs elkaar beschieten, maar kan door het bespelen van haar saxofoon hieraan ontsnappen. De herdersjongen Siswe trekt naar de stad in de hoop toegelaten te worden op de universiteit. Gauva rende als klein kind weg van zijn moeder en is vastbesloten iets met zijn zangtalent te doen. Pinkie studeert hard om haar droom – een huis van steen – te verwezenlijken en danst om het leven lichter te maken.

Hun dromen staan niet op zichzelf. Ze vormen een metafoor voor de hoopvolle toekomst van een land dat zichzelf omhoog probeert te werken uit een moeras van armoede en geweld. De film laat de wonderbaarlijke veerkracht en levenslust zien van deze kinderen.

De alom geprezen en bekroonde cameraman Melle van Essen zorgt voor liefdevol en intens camerawerk.

Share

Kijkwijzer

  • alle leeftijden