NFF on Tour 2011

NFF on Tour 2011
Het Nederlands Film Festival trekt weer het land in! Direct nadat de films van de Utrechtse filmdoeken verdwijnen bieden het Nederlands Film Festival en Cinema Delicatessen de mogelijkheid een speciale selectie van twee lange en twee korte Nederlandse speelfilms die vanaf 1 oktober te zien zijn de volgende theaters:
Zaterdag 1 oktober:
Focus Arnhem; Filmschuur Haarlem; Filmtheater Leeuwarden
Zondag 2 oktober:
het Ketelhuis Amsterdam; filmtheater Gigant Apeldoorn; Verkadefabriek Den Bosch; Plaza Futura Eindhoven
Programmaselectie van het Nederlands Film Festival 2011. Met twee lange films – Webcam en Times Like Deese – en twee korte films – All Inclusive en Titten.
Webcam – regie: Marc van Uchelen | lengte: 73 min.
In deze tragikomedie wordt het perspectief van webcams tot in het absurde doorgevoerd. Consequent gefilmd door het oog van de computer zien we hoe de mensenschuwe Antoin zijn eerste schuchtere amoureuze schreden op internet zet. Zijn doortastende buurman Rob heeft allang de geneugten van virtuele meisjes in de afzondering van zijn werkkamertje heeft ontdekt, maar de verlegen Antoin brengt er niet veel van terecht. Dus laat de geile buurman een blonde webcambabe uit Rusland overkomen. Gaandeweg dringen zich steeds meer mensen zich aan Antoin op, hetzij via zijn laptop, zoals zijn ouders, hetzij via de voordeur, zoals zijn bedrogen buurvrouw. Allemaal worden ze gevangen door de webcam die altijd en overal aanstaat.
Times Like Deese – regie: Maarten Schmidt en Thomas Doebele | lengte: 88 min.
In Times Like Deese onderzoeken de Nederlandse filmmakers met de blues als barometer de stemming onder oude en jonge zwarte muzikanten na de verkiezing van de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. En waar zou dit beter kunnen dan in de Mississippi-delta.? Het programma wordt aangevuld met twee korte films van NTR Kort! die ook op het NFF hun première zullen beleven.
All Inclusive – regie: Billy Pols | lengte: 9 min.
De ultrakorte Misdaadkomedie All Inclusive vertelt in negen minuten over twee Hollandse jongens die hun vakantiegeluk eens in een Oost-Europees land beproeven en verheugd een koele schoonheid volgen.
Titten – regie: Eddy Terstall | lengte: 4 min.
Daarentegen vertelt Eddy Terstall in Titten het verhaal van een oudere man die het mobieltje van een meisje vindt. Maar voordat zij haar telefoon komt afhalen, ziet de man nog een prikkelend sms’je binnenkomen.

Share