Nothing Personal

Winnaar van de Gouden Kalveren voor Beste film, regie, camera en sound design

“Intens romantisch drama… stijlvast speelfilmdebuut” – De Filmkrant

“Fijnzinnig poëtisch beeldverhaal” – VPRO Gids

“Prachtig debuut… Intiem drama” – NRC Handelsblad

De vrijheid die een jonge rebelse vrouw zoekt, vindt ze in de sobere landschappen van het Ierse Connemara. In een afgelegen huis op een landtong treft ze een oudere man aan die een teruggetrokken bestaan leidt en voornamelijk leeft van de goede dingen die het land en de zee hem bieden.

Hij is wijs en ironisch. Zij is radicaal en onverzettelijk. Wat hen verbindt is de eenzaamheid die ze beiden zien als vrijheid. Hij vraagt haar voor hem te komen werken in ruil voor eten. Zij gaat akkoord, maar op één voorwaarde: geen persoonlijk contact, geen persoonlijke vragen, alleen maar werk.

Al snel raken ze geïntrigeerd en willen ze hun deal ‘niets persoonlijks’ zowel houden als breken. Hij weet dat iedere poging om dichter bij haar te komen kan betekenen dat zij weggaat. Voor haar staat het tonen van enige belangstelling gelijk aan afbreuk aan haar radicale vrijheid. De dagen van hun eenvoudige leven vullen zich met werk en rust, en de twee groeien onvermijdelijk naar elkaar toe. Wie zet de eerste stap?

Share

Kijkwijzer

  • 12 jaar
  • drugs of alcohol
  • sex