Huren

Shadow Game

Nederland, 2021, 90'

Shadow Game is een coming of age-verhaal van jonge vluchtelingen op een avontuurlijke reis door Europa. Winnaar van een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Nederlands Film Festival, 2021
FIFDH Genève, 2021
Movies that Matter, 2021

Trailer

Deze film is ook beschikbaar op:

Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel (De Deal) verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

De documentaire is gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en UNHCR en wordt geproduceerd door Witfilm en KRO-NCRV 2Doc, i.s.m. Prospektor.

Shadow Game is onderdeel van een transmediaal project bestaande uit de feature length documentaire, een serie korte follow-up docu’s (30’), een adventure game, tentoonstellingen en een impactcampagne.

Meer info: www.shadowgame.eu

Share

Festivals & Prijzen

Nederlands Film Festival 2021
Gouden Kalf Beste Lange Documentaire
FIFDH Genève 2021
Grand Prize of Geneva en Youth Jury Award
Movies that Matter 2021
Dutch Movies Matter Award

Credits

Regie
Eefje Blankevoort en Els van Driel
Camera
Ton Peters
Montage
Patrick Schonewille
Muziek
Rui Reis Maia
Sound Design
Mark Glynne en Tom Bijnen
Producent
Witfilm, Prospektor

Kijkwijzer

  • 9 jaar
  • angst