Stand van de sterren

Stand van de Sterren is opnieuw een fabuleus staaltje observatietechniek dat terecht op het IDFA festival en op het Sundancefestival van Robert Redford is bekroond.” ★★★★
– AD

Stand van de sterren is het derde deel in de trilogie over een Indonesisch gezin, na Stand van de zon en Stand van de maan. In dit deel is kleindochter Tari opgegroeid tot een opstandige puber. De hele familie ziet in dit pientere meisje de enige mogelijkheid om hun eigen status te verhogen en ooit de sloppenwijken van Jakarta te ontvluchten. Terwijl de hele familie er alles aan doet om het collegegeld voor Tari’s studie bijeen te sprokkelen, besteedt Tari haar tijd en geld liever aan haar vriendinnen en het nachtleven van Jakarta. Terwijl Tari worstelt met haar identiteit, volgen we ook de ontwikkelingen in de zoektocht van Indonesië naar een nationale identiteit. Zal het beiden lukken om hun ware ik te vinden en te behouden?
Stand van de sterren won op het IDFA 2010 zowel Best Dutch Documentary als Best International Documentary en op Sundance 2011 de Special Jury Prize for World Cinema Documentary.

Share

Kijkwijzer

  • 9 jaar
  • angst
  • grof taalgebruik