Transit Havana

Nederland, 2016, 90'

In de documentaire Transit Havana worden drie transgenders in hun dagelijkse leven gevolgd, in afwachting van hun verlossende operatie.

Trailer

Eén keer per jaar vliegen een Nederlandse en een Vlaamse plastisch chirurg naar Havana om vijf Cubaanse transgenders te opereren. Ze doen dit op uitnodiging van de dochter van de president, Mariela Castro, die een seksuele revolutie leidt binnen de socialistische heilstaat met de officiële leus ‘homofobia no, socialismo sì!’. De staat geeft transgenders gratis hormonen, operaties en een nieuwe identiteit, maar lukt het Cubaanse transgenders hun geluk te vinden te midden van intolerantie, armoede en prostitutie?

In de documentaire Transit Havana worden drie transgenders in hun dagelijkse leven gevolgd, in afwachting van hun verlossende operatie. Daarbij maken we de historische dag mee waarop Raúl Castro en Barack Obama onverwacht de betrekkingen tussen beide landen herzien en daarmee grote verwachtingen losmaken, ook bij de hoofdpersonen. Transit Havana – Nieuwe helden van de Cubaanse Revolutie biedt een unieke blik op de paradoxen van Cuba en toont een verrassende kant van dit bijzondere eiland dat zelf ook in transitie is.

 

———————————

Niet te zien op CineDeli

Share

Credits

Regie
Daniel Abma
Scenario
Alex Bakker
Camera
Johannes Praus
Montage
Jana Dugnus
Geluid
Alexandra Praet
Producent
Iris Lammertsma, Witfilm

Kijkwijzer

  • alle leeftijden