Wakker in een boze droom

Nederland, 2013, 115'

Een op de acht Nederlandse vrouwen krijgt borstkanker. Iedereen kent dus wel iemand in zijn naaste omgeving die met deze levensbedreigende ziekte kampt. De plek waar een vrouw misschien op haar kwetsbaarst is, haar mooist, trotst en sexy wordt een bron van vertwijfeling en woede. Winnaar van de IDFA prijs voor beste Nederlandse documentaire (2013).

Bij Ingrid, Vicky en Sabrina toont zich borstkanker in verschillende gedaanten. De vaak zware behandelingen die zij ondergaan zijn een tijdelijke etappe naar de gehoopte genezing. Maar ook hun gevoel voor eigenwaarde staat op het spel. Ze voelen zich in hun vrouwelijkheid aangetast, beschadigd en onzeker. Wakker in een boze droom laat op persoonlijke en intieme wijze zien hoe de vrouwen en hun partners proberen weer vat te krijgen op het leven. Zonder commentaar en interviews volgt de film Ingrid, Vicky en Sabrina die door de behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor pijnlijke keuzes gesteld worden. Hoe rapen ze de scherven weer bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst om een onzekere toekomst?

Ingrid, Sabrina en Vicky gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudingsvermogen en humor te lijf. Wakker in een boze droom is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

 

In samenwerking met Mokum Filmdistributie.

———————————

Niet te zien op CineDeli

Share

Credits

Regie
Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster
Montage
Mario Steenbergen
Geluid
Gertjan Miedema
Mixage
Hugo Dijkstal
Uitvoerend producent
Marty de Jong
Eindredactie
Bert Janssens, Peter Delpeut

Kijkwijzer

  • 12 jaar