All You Need is Me

‘Opnieuw weet Wim van der Aar te verbazen en te ontroeren, door de manier waarop hij zijn kijkers terugbrengt naar een tijd die diepe sporen heeft nagelaten bij de drie achterblijvers.’
– ★★★★, HP/De Tijd

‘De kunstenaarsclichés krijgen in All You Need Is Me iets aangenaam nuchters en zelfbewusts. Regisseur Van der Aar hoeft niet te waken voor kunstenaarsromantiek. De archiefbeelden spreken voor zich.’
– ★★★★, de Volkskrant

De documentaire All You Need is Me vertelt het bijzondere levensverhaal van de Nederlandse kunstenaar Aad Donker.

De gewaardeerde en talentvolle kunstenaar Aad Donker verwerft samen met zijn schilderende broers Gijs en Justus begin jaren ‘90 bekendheid. Als onderdeel van het geruchtmakende After Nature collectief krijgen de gebroeders Donker snel voet aan de grond in New York. Als Gijs en Justus terug gaan naar Nederland, blijft Aad achter in New York bij zijn grote liefde Amy.

Wanneer Amy een Aad uit elkaar gaan, gaat het snel bergafwaarts met hem. Waanideeën en angsten gaan hem beheersen en hij verliest de greep op de werkelijkheid. Op 31-jarige leeftijd pleegt Aad zelfmoord.

Filmmaker Wim van der Aar (De Van Waveren Tapes) neemt de kijker mee op een reis langs Leiden, Amsterdam, New York en Suriname, waarbij uniek archiefmateriaal wordt afgewisseld met interviews met zijn broers, Amy en After Nature oprichter Peter Klashorst.

Nu te huur via Vimeo on Demand!

Pers:

De Volkskrant, ‘Viking’ – Interview met Gijs Donker
De Volkskrant, recensie ★★★★
Het Parool, recensie
Nooit meer Slapen – Interviews met Wim van der Aar, Gijs en Justus Donker
HP/De Tijd, recensie ★★★★

 

Share

Kijkwijzer

  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik