Verwacht (3 oktober 2024)

In Between These Mountains

Nederland, 2024, 81'

Een film van Olivier S. Garcia.

Samen met zijn vader Tony reist filmmaker Olivier Garcia naar de VS voor een reünie met zijn halfbroer Erik, die net is vrijgelaten uit de gevangenis. De Garcia-mannen delen hetzelfde bloed, maar lijken qua leeftijd, karakter, opvoeding en connectie met hun Mexicaans-Amerikaanse roots in niets op elkaar. Toch proberen ze het beste te maken van deze ‘male bonding experience’. Als de drie aan een wandeltocht door de Californische bergen beginnen pakken de donkere wolken zich echter al snel boven hun hoofden samen.

In deze persoonlijke en intieme documentaire richt Olivier de camera op Tony, Erik en zichzelf en onthult hij hoe wederzijdse wrok hen alle drie gevangen houdt. In Between These Mountains is deels home en deels roadmovie door de VS, maar net zo goed door het grillige, emotionele landschap van mannen die gebukt gaan onder een familiegeschiedenis van migratie en mislukt vaderschap.

 

Over de maker

Olivier S. Garcia maakte eerder voor Omroep ZWART de documentaire Een gat in mijn hart, waarin Akwasi nu dertig jaar later samen met zijn lotgenoten onderzoekt welke invloed de vliegramp in de Bijlmer op hun leven heeft gehad.

Share

Credits

Regie
Olivier S. Garcia
Producent
mint film office
Omroep
KRO-NCRV
Release
3 oktober 2024