Your Mum and Dad

Nederland, 2019, 77'

In de film onderzoekt Klaartje Quirijns na een heftige diagnose in haar borst de krachtige dynamiek van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd.

Nederlands Film Festival, 2020

Trailer

‘They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do.’

Het begin van dit gedicht van Philip Larkin raakt de kern van de vragen die Klaartje Quirijns stelt in haar nieuwe film. Twintig jaar geleden woonde ze in New York en begon ze haar vriend Michael Moskowitz op de meest intieme plaats te filmen: in de therapie kamer met psychoanalist Kirkland Vaughans. Na jaren dit proces te hebben vastgelegd, werd zij in 2012 door een diagnose in haar borst op een existentiële manier geraakt. Ze besloot de camera op zichzelf te richten, haar familie en een onbesproken trauma. In de film onderzoekt zij de krachtige dynamiek van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd.

Terwijl we worstelen met het heden, zijn we tegelijkertijd niet altijd bestand om met de trauma’s uit het verleden om te gaan. Deze film snijdt universele thema’s aan voor iedereen die zich afvraagt hoe je met familie, geheimen en het leven zelf om kan gaan. Your Mum and Dad is de nieuwe documentaire van Klaartje Quirijns (The Dictator Hunter, Anton Corbijn Inside Out).

———————————

Niet te zien op CineDeli.

Share

Festivals & Prijzen

Nederlands Film Festival 2020

Credits

Regie
Klaartje Quirijns
Scenario
Klaartje Quirijns en Boris Gerrets
Camera
Klaartje Quirijns
Montage
Boris Gerrets
Beeld
Gerard Nijssen
Geluidsnabewerking
Mark Glynne
Voice recording & geluidsmontage
Tom Bijnen
Producent
Pieter van Huijstee, Pieter van Huystee Film & TV

Kijkwijzer

  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik