Kabul, City in the Wind

Nederland/Afghanistan/Japan/Duitsland, 2018, 88'

Twee broertjes en een buschauffeur vormen het middelpunt van een hartverscheurend portret van het dagelijkse leven in het door terrorisme en oorlog geplaagde Kabul, een stad die ooit bekend stond als paradijs

IDFA, 2018
CPH:DOX, 2019
Nancy Film Festival, 2019
Docville Film Festival, 2019
Visions du Réel, 2019

Trailer

Onvervaard en altijd op zoek naar passagiers stuurt Abas zijn gammele bus door de chaos van het regelmatig door aanslagen getroffen Kabul. Verderop in dezelfde grauwe, in een permanente stofwolk gehulde stad worden de jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin door hun vader, een ex-militair, meegenomen naar een gedenkplaats met portretten van bomslachtoffers. Als zijn vader om veiligheidsredenen naar Iran vertrekt, is Afshin plotseling het hoofd van de familie.

In zijn eerste lange documentaire volgt Aboozar Amini afwisselend de buschauffeur en de twee broertjes. Thuis met zijn kinderen heeft Abas plezier, maar verder is geluk schaars. Zijn bus raakt defect en schuldeisers zeuren aan zijn hoofd. Om zijn narigheid te vergeten zingt hij een lied en rookt hij zijn hasj. Afshin en Benjamin doen hun best hun vader niet teleur te stellen en nemen hun taken in en om het huis bijzonder serieus. Tussen deze impressies van het leven in Kabul laat Amini zijn hoofdpersonen rechtstreeks in de camera vertellen over hun zorgen en wat ze gedroomd hebben.

In samenwerking met Mokum Filmdistributie

———————————

Niet te zien op CineDeli.

Share

Festivals & Prijzen

IDFA 2018
Special Jury Award
CPH:DOX 2019
NEXT:WAVE Award
Nancy Film Festival 2019
Best International Documentary Film
Docville Film Festival 2019
Visions du Réel 2019

Credits

Regie 
Aboozar Amini
Camera
Aboozar Amini
Montage 
Barbara Hin, Srdjan Fink
Sound
Jeroen Goeijers
Producent
Jia Zhao, Silk Road Film Salon

Kijkwijzer

  • 12 jaar
  • drugs of alcohol