Huren

Living the Light – Robby Müller

Nederland, 2018, 86'

Bijzonder filmessay over de wereldberoemde Nederlandse cameraman Robby Müller. Winnaar van Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Venetië Film Festival, 2018
Gouden Kalf, 2019

Trailer

Deze film is ook beschikbaar op:

Cameraman Robby Müller (1940-2018) was een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Hoe je zijn lichtbundels als vlinders vangt. Hoe je zijn stralen als snaren moet aanslaan. Met zijn baanbrekende camerawerk en zijn vindingrijke, vernieuwende belichtingsmethodes heeft Müller generaties van cameraregisseurs aangemoedigd om hun eigen manier van kijken te ontdekken.

Voor haar bijzondere filmessay Living the Light – Robby Müller kreeg regisseur en director of photography Claire Pijman toegang tot duizenden Hi8 videodagboeken, foto’s en polaroids die Müller maakte tijdens het werken aan een van de ruim zeventig speelfilms die hij in zijn loopbaan heeft gedraaid; vaak in samenwerking met zielsverwante regisseurs als Wim Wenders, Jim Jarmusch en Lars von Trier. Müller deed het camerawerk voor klassiekers als Dancer in the Dark, Der Amerikanische Freund en Paris, Texas.

Share

Festivals & Prijzen

Venetië Film Festival 2018
Wereldpremière
Gouden Kalf 2019
Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire

Credits

Met
Robby Müller, Jim Jarmusch, Wim Wenders, Lars von Trier
Regie
Claire Pijman
Montage
Katharina Wartena
Muziek
SQÜRL (Jim Jarmusch & Carter Logan)
Producent
Carolijn Borgdorff, Moondocs

Kijkwijzer

  • alle leeftijden