Best of IDFA on Tour 2023

2022, 318'

Drie prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken.

Trailer

Drie prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Dat is Best of IDFA on Tour: een uniek programma met films die je kijk op de wereld zal veranderen.

 

1. Apolonia, Apolonia van Lea Glob (116′), Winnaar van de IDFA Award for Best Film in de International Competition

Portretteert de kunstenaar Apolonia als jonge vrouw. Ze is getalenteerd, maar is dat genoeg om door te breken in de kunstwereld? Een indrukwekkende film die dertien jaar bestrijkt uit een allesbehalve doorsnee leven.

 

2. Reis door onze wereld (Journey Through Our World) van Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster (113′), Winnaar van de IDFA Award for Best Editing in de International Competition en van de IDFA Award for Best Dutch Film

Laat het eerste Coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra en Peter Lataster zien, die liefdevol de camera richten op hun gekrompen wereld. Hun kalme verslag vangt het wonderlijke van deze unieke historische periode.

 

3. Paradise van Alexander Abaturov (88′), Winnaar van de IDFA Award for Best Cinematography in de International Competition

Een hittegolf in Siberië leidt tot enorme bosbranden. Dorpsbewoners slaan de handen ineen om het vuur te bedwingen, door hen De Draak genoemd. Paradise is een visueel sterke film over het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken.

 

 

Share

Kijkwijzer

  • 12 jaar
  • drugs of alcohol
  • grof taalgebruik