Huren

The Taste of Desire

Nederland/België, 2021, 87'

Een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester.

Hot Docs, 2021
Nederlands Film Festival, 2021
Film by the Sea, 2021

Trailer

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester. Een burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne. Twee Franse Michelin-ster chef-koks, die streven te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door egocentrisme gedreven vakgebied. Een jonge, Zweedse vrouw op een keerpunt in haar leven, nadat ze haar succesvolle modecarrière in de grote stad achter heeft gelaten om oesterduiker te worden in de vrije natuur.

Een Japanse pareljuwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden. En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt. Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

Share

Festivals & Prijzen

Hot Docs 2021
Wereldpremière
Nederlands Film Festival 2021
Film by the Sea 2021

Credits

Regie
Willemiek Kluijfhout
Scenario
Willemiek Kluijfhout
Camera
Remko Schnorr
Sound design
Thomas Vertongen
Set geluid
Bram Boers
Editor
Saskia Kievits, NCE
Producent
Olivia Sophie van Leeuwen, HALAL Docs (NL)
Coproducent
Casette voor Timescapes (BE)

Kijkwijzer

  • alle leeftijden