Huren

Western Arabs

Denemarken/Nederland, 2019, 77'

Een uiterst persoonlijk en aangrijpend vader-zoonportret en vluchtelingendrama ineen van Omar Shargawi. Een universeel document dat het verhaal van de twee hoofdpersonages overstijgt.

Berlinale, 2019

Trailer

Deze film is ook beschikbaar op:

De Deense regisseur Omar Shargawi toont in Western Arabs op intieme wijze de relatie met zijn vader Munir. Ze hebben elkaar nooit echt begrepen en de gemoederen lopen vaak hoog op. Munir vluchtte als een van de eerste Palestijnen naar Denemarken, strandde in Kopenhagen en ontmoette daar zijn Deense vrouw met wie hij drie kinderen kreeg. Omar bevindt zich nu tussen zijn Deense toekomst en zijn Palestijnse voorvaderen. Hoe gaat hij om met deze gespleten identiteit? En hoe komen Omar en zijn vader nader tot elkaar?

Om deze vragen te beantwoorden besloot Omar twaalf jaar lang de camera op zichzelf en zijn familie te richten, waarbij geen emotie verhuld wordt. Via film communiceren Omar en Munir over de dingen die aan de eettafel niet besproken worden. Daarom castte Omar zijn vader ook in zijn eerdere fictiewerk. Nu is het tijd om weg te stappen van de fictieve allegorieën en hun ware aard aan elkaar te tonen. Ze lachen, worstelen en huilen samen. Zodoende geeft deze hybride documentaire een ongebreidelde blik op een vader-zoonrelatie. Western Arabs is een universeel document dat het verhaal van de twee hoofdpersonages overstijgt.

Shargawi’s eerdere films werden vertoond op vele internationale festivals, waaronder Sundance en Rotterdam, waar hij een Tiger won. Western Arabs beleefde haar wereldpremière op de Berlinale 2019.

Share

Festivals & Prijzen

Berlinale 2019
Wereldpremière

Credits

Regie
Omar Shargawi
Camera
Omar Shargawi en Aske Foss
Montage
Thomas Papapetros
Muziek
Anders 'AC' Christensen
Sound design
Ranko Paukovic
Producent
Eva Jakobsen, Katrin Pors en Mikkel Persien, Snowglobe (DK)
Coproducent
Frank Hoeve en Katja Draaijer, BALDR Film (NL)

Kijkwijzer

  • 16 jaar
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik